glazen geurkaarsen set

DIY Aromatherapiekaarsen

Wist je dat DIY Aromatherapie kaarsen gemakkelijk te maken zijn en een goedkoop cadeau zijn? Wij houden in ieder geval van kaarsen! Ze veranderen echt de stemming. De flikkering van licht en geur die door de lucht wafting kan echt kalmerend zijn. Het maken van uw eigen kaarsen kan goedkoop, gemakkelijk, en je kunt je goed door voelen. Het is niet ingediend met synthetische geuren of schadelijke chemicaliën. DIY kaarsen zijn ook een geweldig DIY geschenk. Eigenlijk is degene die wij laatst gemaakt hebben voor Moederdag!

geurkaarsen in glas

Het kiezen van de juiste etherische oliën voor je kaarsen:

Aromatherapie is een geweldige manier om je te helpen met je fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Hier zijn een paar van onze favoriete aromatherapie geuren en hoe ze de stemming beïnvloeden:

 • Sommige geuren die helpen om woede te verlichten zijn onder andere: Jasmijn, Roos, Kamille, Ylang-ylang.
 • Sommige geuren helpen depressies te verlichten. Dit zijn onder andere: Bergamot, grapefruit, jasmijn, lavendel, sandelhout, mandarijn, kruidige salie.
 • Geuren om het geheugen te verbeteren zijn: Rozemarijn, citroen, jasmijn, laurier, lavendel.
 • Geuren om verkoudheid te bestrijden: Oregano, Pepermunt, Eucalyptus, Lavendel, Rozemarijnboom, Pijnboom.
 • Even verfrissen en verkwikken? Gebruik deze geuren: Kaneel, kardemon, kruidnagel, citroen, basilicum, pepermunt, salie of gekruide appel.
etherische olie

Weet je welke etherische oliën je wilt voor het maken van je eigen aromatherapeutische kaarsen? Tijd voor de volgende stap! Er zijn veel manieren om goede kaarsen te maken, maar deze is by far het eenvoudigst: Bijenwas van een lokale boer, etherische oliën en een katoenen lont. Dat is het!

Recept voor DIY Aromatherapiekaarsen

Benodigdheden & ingrediënten:

 • Katoenen lonten
 • Schoon blikje om oliën te smelten
 • Houten lepel of stok om te roeren
 • Pot
 • Biologische bijenwas of soja
 • Etherische oliën

Uitvoering DIY kaarsen:

 1. Maak een dubbele pan door water in een pot te plaatsen en aan de kook te brengen.
 2. Plaats bijenwas in de pan en plaats in het water tot het smelt.
 3. Terwijl je wacht, kun je de lonten snijden, de potten schoonmaken, net als de blikken, glazen en tape rond een potlood wikkelen.
 4. Als de was gesmolten is, haal deze uit het water en roer de etherische oliën erdoor. De hoeveelheid etherische olie die je nodig hebt hangt af van de geursterkte van de olie, of je ze mengt en de hoeveelheid was die je gebruikt. Ik meng er graag de etherische olie in tot je het kan ruiken en voeg er nog een paar druppels aan toe.
 5. Giet vervolgens in glazen!
 6. Laat afkoelen.

Dat is het!

Het is echt een heel eenvoudig DIY projectje! Veel mensen zijn bang om het te proberen omdat ze niet “creatief” zijn. Voor deze methode heb je niet heel veel creativiteit of kunsten nodig, maar mocht je geen tijd hebben of het zelf willen doen > wij hebben ook een mooie collectie op voorraad om direct te kopen!